Csodálatos Lengyelország

Csodálatos Lengyelország

Lengyelország: 3 érdekes hely, ahova érdemes elkirándulni

2022. november 03. - Blanka Hámori

Ahogy kis hazánkat sem lehet néhány nap alatt bejárni, úgy Lengyelországot is lehetetlen 1 hét alatt megismerni - hiszen ez az ország a mienk négyszerese! 

polska.PNG

646px-polska_mapa_woj_z_powiatami.png

 

Mi, magyarok főleg Zakopane, Krakkó, Wieliczka térségében szoktunk kirándulni, ami egy 3-4 nap alatt végig járható kis körút, főleg őszi-téli program, de óriási tévedés, hogy Lengyelország ne lenne alkalmas akár nyári vakációra! 

Ha csak nagy vonalakban kéne említeni néhány valóban "must see" látnivalót a lengyeleknél, ami NEM a nagyvárosok főtere, NEM az általunk ismert déli síparadicsom, és NEM a balti-tengeri tengerpart (később ezekről is lesz szó a blogban!), akkor a következőket ajánlanám kirándulóhelynek: 

 

1. MAZURI TÓVIDÉK

 

45 tó, 12 csatorna és 8 folyó alkotja a tóvidéket, mely nemcsak a vizi sportok szerelmeseinek (kajak, kenu, vitorlás) , hanem a ""klasszikus turistáknak", kirándulóknak és bringásoknak is szuper célpont. 

yhkk9kuturbxy9hmdhizge1yi1lyze2ltqxmtutowu0zi04zmi2ytg0zddmnwiuanblz5gvas0dbwddw94aaaewaq.jpg

 

2. MALBORKI VÁR

 

A malborki kastély egy középkori (1247-ben épült) vár, melyet a Német Lovagrend épített, hogy a pogány balti poroszoktól védjék a területet. 

565.jpg

 

3. BIALOWIZEA-I ŐSERDŐ 

 

A Fehérorosz határon lévő erdő Európa utolsó őserdeje, ahol erdőgazdálkodás még nem volt. Az ökoszisztéma kb 10.000 éves, az utolsó természetes élőhelye az európai bölénynek. 

bialowieza-erdo-600x410.jpg

 

 

Szállás, idegenvezető, tolmács: csodalatoslengyelorszag@gmail.com vagy Whatsup: 0036 20 235 9758

A bejegyzés trackback címe:

https://csodalatoslengyelorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2917969336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása